Pretraga
Close this search box.

Preventivni pregledi u Domu zdravlja “Dr Simo Milošević” na Čukarici

Unedelju, 26. 5. 2024. godine u periodu od 08.00 do 17.00 časova pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja biće organizovani preventivni pregledi u Domu zdravlja “Dr Simo Milošević”, Požeška br. 82 (ulaz iz Ulice Petra Mećave).

  • Prvi put preventivni pregledi za decu predškolskog i školskog uzrasta obavljaće se od strane specijaliste fizijatra (ulaz iz Požeške ulice).

Cilj akcije je da se što ranije uoče problemi i istog momenta zakaže fizikalna terapija ili dalja dijagnostika i da se deci od ranog detinjstva usadi značaj i navika da i kada nemaju tegobe idu kod lekara.

  • Za odrasle su organizovani preventivni pregledi:

pluća (internisti i specijalisti opšte medicine)

-RTG pluća za starije od 50 godina koji imaju više od 30 godina pušačkog staža, a i po indikacijama interniste ili specijaliste opšte medicine,

-uzorkovanje za kompletnu krvnu sliku, za hormone štitaste žlezde i za PSA kod muškaraca.

Podsećamo građane da je važno da se odazovu na preventivne preglede, jer samo tako ćemo podići svest o očuvanju i unapređenju zdravlja i doprineti ranom otkrivanju bolesti, blagovremenom, uspešnom lečenju i sprečavanju nastanka komplikacija.

PREVENTIVNI PREGLEDI

Ovim preventivnim pregledima, želimo pre svega da da damo značaj na neposredni kontakt sa pacijentima, da steknemo njihovo poverenje da kod njih razvijemo svest da idu kod lekara i kada ih ništa ne boli , da se pregledaju na vreme i blagovremeno leče.

Svesni smo da ljudi teško dolaze do lekara. Ovim pregledima želimo da im omogućimo da bez knjižice i bez zakazivanja dođu , možda malo sačekaju , ali biće mirni neki period , najmanje 6 meseci.

Isti će se nastaviti dok god ima potrebe . Iz nedelje u nedelju će se analizirati situacija i shodno potrebi organizovati novi preventivni pregledi.

Podsećamo naše građane da je važno da se odazovu na preventivne preglede, jer samo tako ćemo podići svest o očuvanju i unapređenju zdravlja, i doprineti ranom otkrivanju bolesti i sprečavanju nastanka komplikacija.

Tagovi:

Pročitajte još: