Pretraga
Close this search box.

Preuređenje dečjeg igrališta u ovom naselju na Čukarici

Sređivanje parkića u centru Sremčice, koji je prethodnih meseci bio u lošem stanju zbog polomljenih rekvizita ali i štete posle nevremena minulog leta, počelo je ovih dana. Rekonstrukciju i sertifikaciju dečjeg igrališta u Beogradskoj ulici, u blizini zgrade Mesne zajednice i ispostave policije započela je opština Čukarica..

– Radovi će obuhvatiti 224 kvadratnih metara, a biće postavljen novi mobilijar koji je u skladu sa odlukom o bezbednosti dečjih igrališta. Park će imati i dve klackalice, ljuljašku sa korpom za mališane od tri do pet godina, kao i ljuljašku sa dva sedišta, kućicu sa toboganom. Ispod rekvizita, radi bezbednosti dece biće postavljena tartan podloga – rekli su iz opštine Čukarica.

Projektom je predviđena i sanacija osam parkovskih klupa sa naslonom i četiri klupe bez naslona, kao i postavljanje šest novih đubrijera, a biće popravljena i postojeća panelna ograda.

– U sklopu parka se nalazi Spomenik palim borcima, na kojem je predviđeno uklanjanje grafita i čišćenje ploče i skulpture.

Planirano je da radovi na rekonstrukciji parka budu završeni do kraja naredne nedelje – istakli su u opštini Čukarica.

Ovaj parkić je mesto  gde se igra veliki broj mališana, ali i gde stariji žitelji Sremčice često sede da odahnu u hladu drveća.

Nažalost, parkić je često na meti huligana, naročito u večernjim časovima. Tu se obično skupljaju tinejdžeri, koji umesto da rekvizite čuvaju za one mlađe, ljuljaške i njihalice koriste da na njima iskaljuju „bes”.

Tagovi:

Pročitajte još: