Pretraga
Close this search box.

Preko 2.000 učesnica na DM „Ženskoj trci” na Čukarici

Tradicionalna DM „Ženska trka“ pod sloganom #JaToMogu, održana je danas na Adi Ciganliji u organizaciji „Beogradskog maratona”. Pobednica ovogodišnjeg izdanja trke je Milica Tomašević sa istrčani vremenom 00:27:47, dok je drugo mesto zauzela Slađana Stamenković sa 17 sekundi zaostatka, a treća je kroz cilj prošla Aleksandra Lazić sa vremenom 00:30:34, saopšteno je iz „Beogradskog maratona”.

Učešće više od 2.000 žena koje su trčale i šetale stazom oko jezera, u dužini od 7,7 kilometara, jasan je pokazatelj da interesovanje za zdrav i aktivan život među ženskom populacijom raste iz godine u godinu.

– Veoma sam zadovoljan zbog činjenice da smo u prethodnih godinu i po dana uspeli u nameri da uključimo veliki broj građana u fizičku aktivnost, kroz sve trke u našoj organizaciji, što i ova trka pokazuje. DM „Ženska trka” treba da pokaže koliko je zapravo važno za zdravlje žena da se bave rekreacijom i zato ćemo već za sledeću „Žensku trku” uključiti i fondaciju „Heroji Beogradskog maratona” sa ciljem da promovišemo značaj i važnost redovnih kontrola, redovne fizičke aktivnosti i brige o zdravlju – rekao je Darko Habuš, direktor „Beogradskog maratona”.

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo – Beograd”, kao i svake godine, doniralo je sadnice svim ženama koje su prošle kroz cilj i na taj način ih nagradilo za uloženi trud. Ove godine su dame odnele kući jesenju violu.

Takođe, sve učesnice posle pređenih 7,7 kilometara na cilju su dočekale medalje, osveženje, kao i pokloni sponzora i partnera „Beogradskog maratona”.

Naredni događaj u organizaciji „Beogradskog maratona” je 4. Beogradski polumaraton zakazan za 26. novembar 2023. godine. Njime će „Beogradski maraton” zatvoriti ovogodišnju trkačku sezonu.

Tagovi:

Pročitajte još: