Pretraga
Close this search box.

Predstavljanje PU Čukarica na Sajmu obrazovanja

Dana 20.10.2024. godine na Sajmu obrazovanja, PU Čukarica se odazvala pozivu Minisarstva prosvete, i sa zadovoljstvom našu Ustanovu su predstavili: deca, roditelji i praktičari vrtića „Radosno detinjstvo“. Tokom boravka naš rad podržao je Pomoćnik ministra prosvete za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Milan Pašić i predstavnice Ministarstva prosvete, Sektor za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Đurđica Miladinović i Danijela Đogo .

Praksa vrtića “ Radosno detinjstvo“ predstavljena je kroz interaktivnu radionicu i video- materijale i to :-prezentacija sa Vaspitno- obrazovnog veća na temu Tranzicije unutar našeg vrtića na relaciji jasle- vrtić,kao i sa OŠ “ Josif Pančić“,kojom smo želeli da prikažemo važnost kontinuiteta u obrazovanju, povezivanja istitucija i prilike za decu da upoznaju prostore vrtića i škole na smislen način, kroz povezvanje sadržaja i zajedničke aktivnosti, jer je okruženje u kome se dete oseća prihvaćeno temelj njegovog daljeg napredovanja i učenja.

– prezentacije primera dobre prakse- “ Naše jato“, kojim smo se predstavili na stručnim susretima vaspitača 2022., Istraživačkim danima vaspitača Beograda 2024.,, Aktivu učitelja škole “ J.Pančić“ 2023., gde je prikazan istraživački pristup učenju u vrtiću, negovanje kvalitetnih odnosa uključenosti i prihvatanja , kao i negovanje zajedništva i humanističkih vrednosti.

 

– Film o Savetu roditelja vrtića “ Radosno detinjstvo“, kojim smo prikazali značaj uključenosti roditelja u život vrtića, kao i veliki značaj koji roditelji imaju u građenju zajedničke kulture vrtića, kao nosioci i realizatori različitih akcija i aktivnosti.

Na našem štandu prikazali smo proces projekta “ Baštica“ , koji takođe prikazuje kontinuiran istraživački proces u koji su bili uključeni i članovi Saveta roditelja. Prikaz projekta je bio vidljiv kroz procesni pano, herbarijum, priču o projektu i fotografijama na kojima se vidi učešće dece.

Uz podršku praktičara deca predškolskih grupa , nekoliko đaka osnovne škole i roditelji, su na štandu Ministarstva prosvete realizovali interaktivnu radionicu, na kojoj su izrađivali obeleživače za knjige i poster kojima se promovišu vrednosti inkluzivno- demokratske prakse a posetioci su takođe mogli da se uključe.

Zajednicu iz Predškolske Ustanove Čukarica danas su činili:

-deca i roditelji predškolskih grupa vrtića „Radosno detinjstvo“,

– Ivana Joksimović, vaspitač, rukovodilac vrtića,

– Danijela Maglov, vaspitač,

-Snežana Penić, vaspitač,

-Sanja Špica, vaspitač,

-Milica Žeželj, vaspitač,

– Saša Belovuković, vozač,

-Maja Kostić, stručni saradnik psiholog,

I direktorka PU Čukarica Biljana Gajić.

Tagovi:

Pročitajte još: