Pretraga
Close this search box.

Predstavljanje knjiga Slobodanke Davidović Vučković na Čukarici

„Staze i bogaze“ i „Jezero na dlanu“ su nazivi knjiga Slobodanke Davidović Vučković, koje će biti predstavljene u petak, 9. decembra u 18 časova u galeriji Kulturnog centra „Čukarica“.

U knjizi “Staze i bogaze“, po rečima Milomira Petrovića, autorka je imala snage da sa olovkom i papirom krene životnim stazama i bogazama, da vreme „provodi“ sa onima koji su bili i sada su deo njenog života. Na tom „putovanju“ sa posebnom pažnjom je razmatrano i opisano ono duhovno blago iz porodične baštine… (…) Najčešće piše o ličnostima koje voli, njihovim vrlinama i radostima, ali, nažalost, i onoj teškoj i tragičnoj strani njihovog života. U pojedinim tekstovima ima takvih događanja i opisa da čoveku staje dah. Sve što je rečeno složeno je kao u dobrom mozaiku. (…) Doživljenom na životnom putu i skupljenom u duši postalo je pretesno. Stranice pripremljene knjige su za sve to dragocen i trajan prostor, a knjiga dar od izuzetne vrednosti za mnoge porodice, pojedince, za čitaoce.

Knjiga „Jezero na dlanu“, po rečima recenzenta Stanoja Cane Ivanovića, autorka svojim stihovima polazi od traganja za istinskim životnim vrednostima i priznaje da je njen svet svet puteva i neizvesnosti, ali „prema njemu pruža ruke i prostire svoja htenja i nadanja“.

„Putovanje kroz poeziju Slobodanke Davidović Vučković donosi niz uzbudljivih trenutaka, jer stihovi plene svežinom, jednostavnošću, simboličkim nabojem i plemenitom iskrenošću. Zbirka je nevelikog obima, ali ispunjena sadržajem koji krasi nadahnute stvaraoce koji veruju u moć literarnog pera i njegove mogućnosti. Poziv na čitanje sadržan je još u naslovu i nastavlja se do poslednjeg stiha“, piše Ivanović.

Ulaz slobodan.

Tagovi:

Pročitajte još: