Pretraga
Close this search box.

Predstava „RIBARSKE SVAĐE“ na Čukarici

Usredu, 15. maja sa početkom u 19,30 časova, na sceni Kulturnog centra „Čukarica“ biće izvedena predstava „Ribarske svađe“, po tekstu Karla Goldonija.

Režiju potpisuju Miloš Đorđević i Tadija Miletić.Igraju: Ilija Blagojević, Sara Bojić, Milan Kuzmanović, Milena GoliaschTeodora Bićanin / Marija MarkovićBojana ŠtrbacNina ZečevićTeodora Gačić / Maja RadulovićŽeljko KrstićUroš KončarAleksa Jovanović

Ribarske svađe” Karla Goldonija se dešavaju u jednom primorskom „malom mistu”, gde se susrećemo sa dve porodice koje provode svoje dane u razgovoru, nadmetanju, nadmudrivanju i tuči. U burnoj kakofoniji emocija, različitih odnosa i htenja dve porodice ulaze u burnu raspravu, koja je ovog puta toliko velika da se u nju uključuje i zamenik kanceljera od kriminala, koji dolazi sa namerom da ove burne i glasne ljude pomiri i poveže. Koristeći adaptaciju teksta legendarne predstave Narodnog pozorišta u Beogradu u dramatizaciji Moline Udovički Fotez, mladi glumci uvode dopunu, pri čemu uloge Lucijete i Uršule dele na polovini po dve glumice, dok je uloga Bepa pretvorena u hozen rolu, zadržavajući pritom bogatstvo dalmatinskog govora kao glavne okosnice nerazumevanja karaktera i šarenila njihovog umetničkog izraza.

Cena karte: 900,00 dinara.

Tagovi:

Pročitajte još: