Predstava „Da te samo dotaknem“ pokrenula debatu o izbegličkom životu

Predstava „Da te samo dotaknem“, koja govori o sudbini izbeglica i njihovom prilagodjavanju u novoj sredini, premijerno je izvedena u Kulturnom centru „Čukarica“ u petak, 1. septembra. U glumačkom ansamblu bili su Milica Jovanović, Petra Milenić, Milica Ranković, Maša Ranković i Sofija Milojković. Režiju je uradila Aleksandra Manasijević.

Predstava ukazuje na činjenicu da osobe koje su napustile svoju domovinu imaju otežan pristup informacijama i servisima podrške. Svakodnevica im nije laka jer ne poznaju jezik, kulturu i običaje zemlje u koju dolaze. U srcu nose zavičaj, a mislima su povezani sa prijateljima ili srodnicima koji sa njima nisu krenuli na daleki put u nepoznato.Cilj predstave je da doprinose osnaživanju izbegličke populacije i da se probudi svest publike o podršci ljudima koji stižu iz ratom ugroženih područja. Komad je nastao u produkciji Udruženja „Čarobna lampa“.

Projekat su podržali Opština Čukarica, Ministarstvo kulture i Udruženje građana „Rušanj“. Posle ove besplatne predstave upriličena je debata na temu izbegličkog života.

Tagovi:

Pročitajte još: