Pretraga
Close this search box.

Predstava “Da te samo dotaknem” na Čukarici

Na večernjoj sceni Kulturnog centra „Čukarica“, u petak, 1. septembra, sa početkom u 19.30 časova premijerno će biti izvedena predstava “Da te samo dotaknem”.

Predstava je u produkciji Udruženja “Čarobna lampa”, a projekat je podržala Gradska opština Čukarica. Prijatelji predstave su Kulturni centar “Čukarica”, Ministarstvo kulture Republike Srbije, kao i Udruženje građana Rušanj.

U predstavi igraju: Milica Jovanović, Petra Milenić, Milica Ranković, Maša Ranković, Sofija Milojković, a rediteljka predstave je Aleksandra Manasijević.

Izbeglice imaju otežan pristup informacijama i servisima podrške, nisu upoznati sa našom kulturom, ne poznaju naš jezik, dolaze u sasvim novu sredinu, rastavljeni od porodica i sa velikim traumama i gubicima koje rat nosi.

Predstavom “Da te samo dotaknem” doprinosimo jačanju kapaciteta izbeglica da prepoznaju diskriminaciju, a gledaocima podižemo svest da su i oni mogli da budu ta lica i da imaju takve sudbine, pa samim tim im kroz predstavu, a kasnije i debatu ukazujemo na to da smo svi jednaki bez obzira na veroispovest, boju kože i jezik.

 

Ulaz slobodan.

Tagovi:

Pročitajte još: