Pretraga
Close this search box.

Predavanje o pravilnom odlagnju ambalažnog otpada od pesticida na Čukarici

Podizanje ekološke svesti kroz edukovanje poljoprivrednih proizvođača o značaju pravilnog odlaganja ambalažnog otpada od pesticida“ naziv je projekta čiji je nosilac Poljoprivreno savetodavna i stručna služba Beograd, uz podršku Gradske opštine Čukarica. Projekat finasira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a cilj je podizanje ekološke svesti kroz edukovanje poljoprivrednih proizvođača o značaju pravilnog odlaganja ambalažnog otpada.

Na predstavljanju projekta u sali opštine zainteresovane poljoprivrednike Čukarice pozdravio je član Opštinskog veća Nikola Đukanović, koji je istakao da mu je zadovoljstvo što je Gradska opština Čukarica podržala ovaj značajan projekat koji će pomoći našim sugrađanima da dobiju nova saznanja važna za proizvodnju kojom se bave. On je dodao da je ovo samo jedno u nizu predavanja koje će za poljoprivrednike organizovati Opština Čukarica, a sa namerom da pomogne proizvođačima da budu informisani o subvencijama, propisima i novim znanjima u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Poljoprivrednicima se obratila i direktorka Poljoprivredno savetodavne stručne službe Beograd Milica Janković koja je rekla da je ova tema pokrenuta jer je zapaženo da je odlaganje ambalaže od upotrebe pesticida jedan od većih problema i da je ovo prilika da, kroz interakciju i savetovanje sa stručnjacima, poljoprivrednici dobiju prave informacije. Ona je ukazala i na proces elektronske registracije poljprivrenih domaćinstava koji će biti sproveden već od početka godine, a biće uslov za subvencije i podsticaje, te će o ovoj temi posebno biti reči.

Na tribini su učestvovali i Milan Šević, diplomirani inženjer zašite biljaka i Miloš Nikoletić, diplomirani inženjer ratarstva.

Tagovi:

Pročitajte još: