Pretraga
Close this search box.

Poznata galerija sa Čukarice predstavlja radove mladih umetnika

Izložba umetnika mlađe generacije „Pogledi 2022“, u saradnji Galerije’73 i Galerije SKUCa u Puli, prezentovaće publici svojevrstan stvaralački opus mladih talentovanih umetnika sa naših prostora. U veliki potencijal ovih mladih stvaralaca, publika će moći da se uveri tokom izložbe koja će biti otvorena u Galeriji Srpskog kulturnog centra u Puli, od 12. septembra 2022. godine.

Izložba „Pogledi“ predstavlja autentičan projekat Galerije ’73 vredan pažnje iz više razloga. Koncipirana je na jednoj lepoj zamisli da ukaže na stvaralaštvo mladih umetnika i da afirmiše njihov pogled na umetnost – a ovi umetnici se, kao i većina njihove generacije, pođednako dobro snalaze u klasičnim kao i u nekonvencionalnim tehnikama. Ove godine predstaviće se njih 21, koje je Umetnički savet galerije veoma kritički i profesionalno, po svim likovnim standardima odabrao. Učesnici ovogodišnje izložbe su: Tamara Dragan, Nedžma Zukorlić, Isidora Jancić, Irena Kovač, Aleksandra Kovačević, Barbara Laković, Aleksandra Marić, Danijela Mihić, Vladimir Miljković, Mladen Mićić, Teodora Nikolić, Teofil Okiljević, Dušan Pejić, Ksenija Popović, Luka Radovanović, Teodora Rakidžić, Tara Rodić, Zorana Stevanović, Ana Stojković, Dunja Trutin i Sonja Ćurin.

I ovog puta je pružena šansa najtalentovanijima da se prikažu na javnoj kulturnoj sceni, što je stvaraocima njihove rane profesionalne dobi veoma značajno. Počeci su najteži, a podrška tada najznačajnija, a oni to zaslužuju, svojim neospornim talentom, pretočenim u delo.

„Galerija ’73 redovno priređuje izložbe u svom prostoru u Beogradu, zatim širom Srbije i izvan granica svoje otadžbine, a sa radoću otvara vrata umetnicima iz inostranstva. Ona se na taj način zalaže za prave vrednosti i uspostavlja mostove prijateljstva i razumevanja. U poslednjih nekoliko godina Galerija ’73 kvalitetno sarađuje sa Srpskim klubom u Istri. Zahvaljujući ogromnom zalaganju g. Milana Rašule i njegovog tima, ove godine prikazujemo prvi put u Puli Perspektive mladih Pogledi 2022. Izabrani mladi umetnici svojim slikama i skulpturama, izvedenim različitim tehnikama, predstavili su sami sebe, doba u kojem žive, nedoumice primerene mladosti i odlučnost da oplemene svet. Oni nas podstiču da se divimo njihovim estetičkim i etičkim postulatuma, a pre svega da cenimo vrhunske rezultate koji obećavaju nove perspektive. Njihova i naša izložba je svojevrsni, praznik koji nas obavezuje da ga slavimo svake godine“ izjavila je Mirela Pudar, direktorka Galerije 73.

Izložba će trajati do 30. septembra 2022. g.

Tagovi:

Pročitajte još: