Pretraga
Close this search box.

Poznata čukarička galerija predstavila radove mladih umetnika u Istri

Izložba umetnika mlađe generacije „Pogledi 2022“, u saradnji Galerije’73 i Galerije SKUC-a u Puli, koja se realizuje u okviru 14. Festivala srpske kulture u Istri, svečano je otvorena u Galeriji Srpskog kulturnog centra u Puli 12. septembra 2022. godine.

Izložba „Pogledi“ predstavlja autentičan projekat Galerije ’73, koncipirana na jednoj lepoj zamisli da ukaže na stvaralaštvo mladih umetnika i da afirmiše njihov pogled na umetnost. Ove godine predstavilo se njih 21, koje je Umetnički savet galerije veoma kritički i profesionalno, po svim likovnim standardima odabrao. Učesnici ovogodišnje izložbe su: Tamara Dragan, Isidora Jancić, Irena Kovač, Aleksandra Kovačević, Barbara Laković, Aleksandra Marić, Danijela Mihić, Vladimir Miljković, Mladen Mićić, Teodora Nikolić, Nedžma Zukorlić, Teofil Okiljević, Dušan Pejić, Ksenija Popović, Luka Radovanović, Teodora Rakidžić, Tara Rodić, Zorana Stevanović, Ana Stojković, Dunja Trutin i Sonja Ćurin.

Na otvaranju u galeriji Srpskog kulturnog centra, govorio je Generalni konzul Republike Srbije u Hrvatskoj Goran Petrović, većnica GO Čukarica gđa Branka Spaić -Fleger, kao i direktorka Galerije `73 Mirela Pudar i g.Milan Rašula direktor Srpskog kulturnog centra.

“Galerija ’73 redovno priređuje izložbe u svom prostoru u Beogradu, zatim širom Srbije i izvan granica svoje otadžbine, a sa radošću otvara vrata umetnicima iz inostranstva. Ona se na taj način zalaže za prave vrednosti i uspostavlja mostove prijateljstva i razumevanja. U poslednjih nekoliko godina Galerija ’73 kvalitetno sarađuje sa Srpskim klubom u Istri, što je rezultiralo i organizovanjem nekoliko veoma uspešnih izložbi naših umetnika u Istri“ izjavila je Mirela Pudar, direktorka Galerije 73.

U ime GO Čukarica, prisutne posetioce pozdravila je Branka Spajić Fleger, većnica GO Čukarica, koja je uručila prigodan poklon domaćinima ovog događaja. Ona je istakla da poslednjih godina opština Čukarica podržava veoma uspešnu regionalnu kulturnu saradnju Galerije 73, dodavši da će ova podrška biti nastavljena u vremenu koje je pred nama. Ona veruje da će saradnja sa Srpskim kulturnim centrom u Puli na opšte zadovoljstvo svih biti unapređena, jer je kultura najbolji način povezivanja sa srpskim zajednicama u regionu.

„14. Festival srpske kulture u Istri posvećen je tradicionlnom prijateljstvu dva bratska naroda. Na naše veliko zadovoljstvo kao organizatora, a verujem i našeg partnera Galerije `73, ovom izložbom nastavljamo našu višegodišnju saradnju, ovog puta kroz prezentovanje stvaralaštva naših mladih umetnika“, rekao je Milan Rašula, direktor SKUC – a.

Izložba će trajati do 30. septembra 2022. g.

Tagovi:

Pročitajte još: