Pretraga
Close this search box.

Postavljen semafor na ulazu u park, u Požeškoj ulici na Čukarici

Na inicijativu građana i opštine Čukarica, a u cilju povećanja bezbednosti pešaka i ostalih učesnika u saobraćaju, postavljen je semafor na ulazu u park u Požekoj ulici, na raskrsnici sa ulicom Žarka Vukovića- Pucara.

Nova signalizacija je, po nalogu Sekretarijata za saobraćaj i procene stručnih službi puštena u rad, a u detektorskom je režimu rada, što podazumeva, da će zeleno svetlo za prelaz aktivirati pešaci pritiskom na taster, čime se štedi vreme i smanjuje zagađenje. Izvođač radova je JKP „Beograd put“, a završene radove obišli su zamenik sekretara za saobraćaj Dejan Veličković, član Veća GO Čukarica Čedomir Sovtić, kao i predstavnici JP „Putevi Beograda“ i JKP „Beograd put“.

Dosada je ovde bio pešački prelaz, ali imajući u vidu da su se i pored toga dešavale nezgode, opština je podržala inicijativu građana, kako bi prelaz bio bezbedniji, posebno što je u neposrednoj blizini škole „Josif Pančić“ i parka. Požeška ulica je veoma prometna i pored putničkih, svakodnevno ovom saobraćajnicom prolazi veliki broj linija javnog prevoza, te se očekuje da će nova signalizacija doprineti povećanju opšte bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Tagovi:

Pročitajte još: