Pretraga
Close this search box.

POLICAJCI SE DRUŽE SA DECOM SUTRA NA ČUKARICI! Organizvane su edukativne radionice, a i vežbanje sa specijalcima

U okviru projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ pripadnici Ministarstva unutrašniih poslova u subotu, 2. septembra, od 10 časova na Adi Ciganliji organizovaće druženje sa decom kojoj će kroz edukativne radionice približiti rad policije, ali i ukazati na osnove bezbednog ponašanja (travnati deo prekoputa Lidla, sa Makiške strane).

Deca i roditelji imaće priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi ministarstvo, ali i da savladaju veštine bezbednog ponašanja u saobraćaju i vanrednim situacijama.

Cilj radionica je da se kod dece podigne svest o štetnosti i posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i digitalnom svetu, da im se ukaže kako da prepoznaju različite vidove nasilja i diskriminacije, ali i da se informišu o načinima pomoći, podrške i zaštite.

Tokom druženja, od 10 do 17 sati, mališani će, uz asistenciju pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, imati priliku da se penju na veštačku stenu i uživaju u vatrogasnoj peni.

Posetioce ove manifestacije očekuje niz zanimljivih igara, predviđene su i simbolične nagrade, ali i druženje sa roniocima Žandarmerije, pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave kriminalističke policije, saobraćajne policije, Uprave policije i Policijske uprave za grad Beograd.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva roditelje da sa decom dođu na Adu Ciganliju da zajedno i bezbedno započnemo novu školsku godinu.

Tagovi:

Pročitajte još: