Pretraga
Close this search box.

POKLONI ZA DJAKE PRVAKE ČUKARIČKIH ŠKOLA

Prvi školski dan za sve đake prvake je nezaboravno iskustvo. Đaci prvaci osamnaest čukaričkih škola seli su u školske klupe, uz puno radosti i uzbuđenja, upoznajući se sa učiteljima i novim drugarima. Već tradicionalno, prve časove ulepšali su im pokloni koje je za njih pripremila Gradska opština Čukarica.

Predsednik Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović i predsednica Skupštine GO Čukarica Lidija Jovanović, zajedno sa svojim saradnicima, prisustvovali su priredbama i prvom času u školama, čestitali prvacima početak školovanja i uručili prigodne poklone.

„Dragi đaci prvaci, današnji dan predstavlja veliku radost za vas, jer je sa prvim školskim zvonom označen početak nove školske godine, novi početak u vašem razvoju i odrastanju. Velika mi je čast i zadovoljstvo što imam priliku da vas pozdravim i poželim vam srećan i uspešan polazak u školu.

Gradska opština Čukarica se potrudila da vas obraduje malim gestom pažnje, da vam pokaže da mislimo na vas i da ćemo tokom vašeg odrastanja i školovanja uvek biti tu da vam budemo podrška. Pred vama je put na kojem morate da uložite mnogo rada i truda i verujem da ćete imati mnogo uspeha u daljem školovanju i da ćete izrasti u velike i uspešne ljude”, rekao je predsednik podsećajući da je škola mesto na kojem se uči, ali i mesto na kojem se stiču nova prijateljstva, i mesto gde se razvijaju najveće ljudske vrednosti kao što su kolegijalnost i saosećanje.

Predsednik je poručio prvacima da usvajaju nova znanja, budu lepo vaspitani i kulturni i ljubazni prema svojim drugovima iz razreda sa kojima će zajedno proći kroz ovu divnu avanturu.

“Vaše je da budete vredni i poslušni, a naš zadatak je da brinemo o vašem bezbrižnom odrastanju, zajedno sa vašim roditeljima i učiteljima. Srećno!”, rekao je predsednik Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović posetivši đake Osnovne škole „Filip Kljajić Fića“.

 

Ove godine pakete sa školskim priborom i dobilo je 1762 đaka prvaka u 18 čukaričkih škola.

Tagovi:

Pročitajte još: