Pretraga
Close this search box.

Pokloni za čukaričke prvake

Prvi školski dan za sve đake prvake je nezaboravno iskustvo. Đaci prvaci osamnaest čukaričkih škola će sesti u školske klupe, uz puno radosti i uzbuđenja, upoznajući se sa učiteljima i novim drugarima. Gradska opština Čukarica se se i ove godine potrudila da polazak u školu prvacima ulepša poklon paketićima koje za njih tradicionalno priprema.

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić prisustvovao je danas svečanom prijemu prvaka u OŠ „Đorđe Krstić“ i tom prilikom uručio im darove.

„Dragi đaci prvaci, čestitam vam polazak u školu! Od danas vam škola otvara vrata novog i neverovatno zanimljivog sveta. Želim vam da u svom školovanju steknete nova znanja i da, ma koliko se ponekad učinilo napornim, ne odustajete od želje da nastavite da učite. Škola vam ne pruža samo obrazovanje, nego i priliku da razvijate neprolazne ljudske vrednosti – kolegijalnost, dobrotu i saosećanje. Igrajte se što više, usvajajte nova znanja, budite radoznali i znatiželjni, jer učenje je dugo, uzbudljivo i zanimljivo putovanje. Na tom putu ćete sresti mnogo novih i nepoznatih stvari. Ne plašite se poteškoća, jer će vam roditelji, prijatelji i učitelji biti tu. Želim vam da stičete nova znanja i nova prijateljstva, od kojih neka ostaju i za ceo život“, istakao je predsednik Kolarić poručivši prvacima da je zadatak Opštine da brine o njihovom bezbrižnom odrastanju, zajedno sa roditeljima i učiteljima.

Pomoćnik predsednika Nikola Aritonović posetio je prvake u OŠ „Vuk Karadžić“ i OŠ „Duško Radović“ u Sremčici.

„Danas postajete školarci i pred vama je najlepše – đačko doba. Gradska opština Čukarica vam je kao dobrodošlicu pripremila prigodne poklone za srećan, veseliji i bezbrižniji polazak u školu. Budite vredni i poslušni, ne plašite se poteškoća i negujte radoznalost i kreativnost”, poručio je Aritonović.

Funkcioneri Gradske opštine Čukarica će 1. septembra prisustvovati prijemu đaka prvaka u svim školama i uručiti im poklon pakete. Ove školske godine, u prvi razred krenulo je 1770 čukaričkih mališana.

Tagovi:

Pročitajte još: