Pretraga
Close this search box.

Pogledajte šta će se graditi na mestu bivšeg kompleksa FMP-a na Čukarici

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za gradnju stambeno-poslovnog kompleksa Victory Gardens na Čukarici.

Foto: RMJM Beograd/IDR, screenshot

Investitor projekta je firma Victory Gardens, u vlasništvu beogradske kompanije Kadena properties, a urbanistički projekat (UP) izradio je Urbanistiq doo iz Beograda.

Prema UP, budući kompleks je planiran je kao grupa od 5 slobodnostojećih objekata, na parceli površine 30.241 m2, na mestu 18 objekata nekadašnjeg kompleksa FMP-a, koji su predviđeni za uklanjanje.

Kompleks, lociran u blizini raskrnice ulica Endija Vorhola i Milorada Jovanovića imaće 1.238 stanova i ukupno 1.699 parking mesta, u podzemnim garažama sa elektro-punjačima i prostorima za bicikle, kao i na slobodnim površinama parcele.

Objekti će se naslanjati na Julino brdo u Žarkovu.

Kako se vidi iz idejnog rešenja koje potpisuje arhitektonski studio RMJM iz Beograda, planirani objekti imaće od 2, odnosno 5 podzemnih etaža i 10, odnosno 12 spratova za stanovanje i poslovanje, plus povučene spratove.

Planirano je i krovno zelenilo, opremljeno mobilijarom i rasvetom.

Kompleks će se graditi u tri faze.U prvoj fazi je planirana gradnja prve dve lamele, sa zajedničkom podzemnom garažom na 5 nivoa, i interna saobraćajnica po obodu kompleksa.

U drugoj fazi planirana je izgradnja druge dve lamele, jedne na uglu ulica Endija Vorhola i Milorada Jovanovića, a druge ka Ulici Milorada Jovanovića, sa zajedničkom garažom na dva podzemna nivoa.

Najzad, trećoj fazi gradiće se peta lamela ka Ulici Milorada Jovanovića, sa garažom na dva nivoa.

Projekat je na javnom uvidu do 13. marta.

Tagovi:

Pročitajte još: