Pretraga
Close this search box.

POGLEDAJTE NOVA PRAVILA GIMNAZIJE NA ČUKARICI: Nema više trenerki, bermuda, šorceva…

Od 1. septembra u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji biće zabranjeno nerpikladno odevanje učenika.

U susret 1. septembru i polasku đaka u školu, Trinaesta beogradska gimnazija, pored objavljenog rasporeda nastave i spiska učenika, objavila je pravila odevanja koja će ubuduće važiti u ovoj školskoj ustanovi. Učenicima će biti zabranjeno nošenje neprikladne garderobe, a posebnu buru na mrežama izazvala je zabrana nošenja trenerki i dukserica sa kapuljačama:

– Poštovani roditelji i učenici, želimo vam uspešnu i mirnu školsku godinu! U petak, u prepodnevnoj smeni, biće učenici drugog i četvrtog razreda, a po podne prvog i trećeg, od 14.00 časova. Spiskovi učenika prvog razreda biće istaknuti u školi u sredu u toku prepodneva. Besplatni udžbenici lagano pristižu u školu i biće deljeni kada počne nastava.

Molimo vas da povedete računa o zabranama koje se odnose na oblačenje: zabranjene su kratke pantalone i bermude, trenerke, majice sa bretelama, kapuljače, kratke majice koje otkrivaju stomak i helanke. U slučaju da učenik ili učenica dođu u školu nepristojno odeveni, biće opomenuti. Posle dve opomene biće umanjena ocena iz vladanja – stoji na sajtu škole.

Na Tviteru se pojavila objava sa ovim obaveštenjem koja je podelila mišljenja roditelja.

– Bravo za Trinaestu beogradsku gimnaziju. Nadam se da će i ostale škole da im se pridruže – piše u objavi koja je pokrenula lavinu ?

 

“Ne može zato što ne može” nije objašnjenje. Kratke suknje i šorcevi ne mogu zato što se vide kolena, bretele ne mogu zato što se vide ramena, a ne sme ni stomak da se vidi, jasno. Helanke zato što se ocrtavaju noge i zadnjica, ok.

Koji je problem sa trenerkom i duksericom sa kapuljačom? Je l’ otkrivaju kolena/stomak/ramena/zadnjicu? Ne. Je l’ kapuljača mora da je na glavi? Ne? Dakle, šta je tu problem? I ne izmišljaj da su trenerke tanke i da se ocrtava. Objasni nam koji je problem?“ – piše u jednom od komentara, dok u drugom stoji:

– U gimnaziji „J.J.Zmaj “ u Novom Sadu ta pravila važe već 15 godina, možda i duže.

Kurir.rs/ Mondo

 

Tagovi:

Pročitajte još: