Pretraga
Close this search box.

Podsticajna sredstva za poljoprivrednike na Čukarici

Treća tribina posvećena subvencijama u poljoprivredi, u organizaciji Gradske opštine Čukarica i Sekretarijata za poljoprivredu grada Beograda i uz podršku Poljoprivredno savetodavne službe Beograd i Uprave za agrarna plaćanja, održana je u subotu u prostorijama Mesne zajednice Velika Moštanica.

Zainteresovane poljoprivrednike iz ovog čukaričkog naselja, na samom početku, pozdravio je član Veća Gradske opštine Čukarica Nikola Đukanović koji je rekao da je cilj ovih susreta sa poljoprivrenicima Čukarice da se u direktnom razgovoru i kroz stručne savete upoznaju sa subvencijama koje Sekretarijat za poljoprivredu dodeljuje u oblasti voćarstva, povrtarstva, stočarstva i pčelarstva i poljoprivredne mehanizacije.

Nikola Đukanović je dodao da će poljoprivrednici koji žele da provere ispravnost dokumentacije i posavetuju se pre nego što konkurišu za subvenciju imati priliku da to učine u petak, 17. marta, od 9 do 13 časova, u sali opštine, u razgovoru sa predstavnicima Poljoprivredno savetodavne stručne službe Beograd.

O subvencijama u sve četiri oblasti i načinu konkurisanja, te o dosadašnjim iskustvima poljoprivrenika koji su subvencije ostvarili, govorili su predstavnci Sekretarijata za poljoprivredu grada Beograda Mladen Colarić i Marko Cvikić, kao i Milica Janković iz Poljoprivredno savetodavne službe Beograd, dok je o e-agraru govorila Nataša Pantić iz Uprave za agrarna plaćanja. Poljoprivrednici su ovom prilikom imali mogućnost da se na licu mesta prijave i registruju za e-agrar.

Posle Velike Moštanice, sledeća tribina biće održana u sredu, 15. marta, sa početkom u 17.00 časova u Domu kulture u Ostružnici.

Tagovi:

Pročitajte još: