Pretraga
Close this search box.

Počinje 32. Zimski fudbalski turnir „Čukarica 2024“, evo i rasporeda utakmica

Zimski fudbalski turnir “Čukarica 2024” održaće se od 27. januara do 24. februara na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji. Ovaj tradicionalni turnir, koji se održava 32. put, organizuju Gradska opština Čukarica i Sportski savez Čukarice 2018, u saradnji sa Sportskim savezom Beograda.

Povodom početka ovogodišnjeg turnira, u sali Gradske opštine Čukarica održana je konferencija za novinare i izvlačenje parova koji će se sastati u kvalifikacionim utakmicama narednih dana.

Promoter ovogodišnjeg turnira je naš proslavljeni fudbaler Nikola Lazetić.

Prisutne je pozdravio predsednik Gradske opštine Čukarica i predsednik Organizacionog odbora turnira Srđan Kolarić, izrazivši zadovoljstvo što Zimski fudbalski turnir traje pune 32 godine. On je iskoristio priliku da se zahvali organizatorima, Sportskom savezu Čukarice 2018, Fudbalskom savezu Beograda, kao i fudbalskoj legendi Stanislavu Karasiju, koji redovno podržava ovaj turnir.

„Turnir svake godine okuplja kvalitetne timove, a velika podrška su i promoteri turnira, naši poznati fudbaleri, treneri i sportski stručnjaci. Posebna nam je čast što će ove godine naš promoter biti veliko fudbalsko ime Nikola Lazetić. Ponosan sam što je naš Zimski fudbalski turnir više od tri decenije prepoznatljiv na fudbalskoj mapi naše prestonice i što je postao nezaobilazno stecište ljubitelja dobrog fudbala“, istakao je Srđan Kolarić.

Naš proslavljeni fudbaler Nikola Lazetić izrazio je zahvalnost predsedniku opštine i direktoru turnira, kao i nekadašnjem treneru Karasiju, ističući da mu je velika čast što je promoter ovog turnira, jer je vezan za Čukaricu na koju je došao još kao dete i na kojoj je odrastao.

„Ovo je najveći ameterski turnir na teritoriji Beograda, te je posebna čast biti njegov promoter. Nadam se da će utakmice proteći u fer-pleju“, poručio je Lazetić.

Prisutnima se obratio direktor ovogodišnjeg takmičenja Slaviša Šotra, koji je rekao da će na turniru učestvovati 16 ekipa, deset sa Čukarice, pet iz ostalih beogradskih opština i prošlogodišnji pobednik FK „Hajduk“ iz Divoša, pozvavši učesnike da igraju uz poštovanje fer-pleja, sportski i korektno.

Prisutnima se obratio i generalni sekretar FSB Miloš Mirković koji je kazao da je ponosan što je veliki broj prijavljenih klubova, te očekuje da će biti veoma zanimljivo takmičenje.

„Ove godine FSB u saradnji sa FSS će uraditi rekonstrukciju sportskog centra na Adi Ciganliji, proširiće se i kapacitet, te očekujem da će se sledeće godine turnir održavati u boljim uslovima“, istakao je Mirković.

Konferenciji su prisustvovalli i pomoćnici predsednika Gradske opštine Čukarica Petar Mandić i Jovica Gostojić, fudbalska legenda i dvostruki promoter turnira Stanislav Karasi, sportski radnik Miodrag Žuća Janković, kao i komesar turnira Nebojša Tasić i sekretar organizacionog odbora Darko Stojanović.

Prve utakmice biće odigrane u subotu 27. januara sa početkom u devet i jedanaest časova na terenima FSB na Adi Ciganliji.

 

Raspored utakmica

Tagovi:

Pročitajte još: