Pretraga
Close this search box.

Počinje 31. Zimski fudbalski turnir „Čukarica 2023“

Čukarički Zimski fudbalski turnir, 31. po redu, biće održan ove godine od 4. februara do 4. marta u organizaciji Gradske opštine Čukarica, a na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji.

Na turniru će učestvovati 16 ekipa, 11 sa Čukarice i 5 iz Beograda, koje će se svakog vikenda tamičiti i tako pripremati za predstojeću prolećnu sezonu, što je i cilj turnira koji postoji više od tri decenije.

Povodom početka takmičenja, kao i svake godine, održana je konferencija za novinare i izvlačenje parova.

Prisutne je pozdravio direktor turnira Slaviša Šotra koji je podsetio na dugogodišnju tradiciju turnira i zahvalio svim dosadašnjim učesnicima i promoterima, kao i medijima na podršci. Slaviša Šotra je poželeo uspeh i fer borbu ovogodišnjim takmičarskim ekipama i uputio zahvalnost promoteru 31. Zimskog fudbalskog turnira, poznatom fudbaleru i treneru Draganu Okuki.

Izrazivši zahvalnost Gradskoj opštini Čukarica i organizatorima na pozivu, Dragan Okuka je rekao da mu je zadovoljstvo da bude promoter posle fudbalskih veličina kao što su Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon, Miljan Miljanić, nedavno preminuli Milutin Šoškić i drugi.

„Već dugi niz godina živim na Čukarici i smatram se starosedeocem, tako da mi je drago da podržim turnir sa dugom tradicijom koji pomaže našim amatreskim kklubovima da se na pravi način pripremaju za sezonu“, rekao je Okuka.

Prisutnima se obratio i generalni sekretar FSB Miloš Mirković koji je naglasio značaj ovog turnira za Beograd i spremnost Fudbalskog saveza da kao i svih ovih godina podržava turnir i amaterske klubove u Beogradu.

Konferenciji su prisustvovalli i pomoćnici predsednika Gradske opštine Čukarica Petar Mandić i Jovica Gostojić, fudbalska legenda i dvostruki promoter turnira Stanislav Karasi, sportski radnik Miodrag Žuća Janković, kao i komesar turnira Nebojša Tasić i sekretar organizacionog odbora Darko Stojanović.

Ovom prilikom predstavljena je i monografija „Vitezovi snega i leda“ koja je podsećanje na proteklih deset godina i nastavak prethodne knjige, izdate povodom dve decenije takmičenja. O knjizi je govorio autor Marko Mil Popović.

Prve utakmice biće odigrane u subotu 4. februara sa početkom u devet i jedanaest časova na terenima FSB na Adi Ciganliji.

Tagovi:

Pročitajte još: