Počeo dečji letnji kamp na Čukarici

Letnji sportsko-obrazovni kamp „Čukarica 2023“ na Adi Ciganliji već četvrti put organizuje Kancelarija za mlade ove opštine, sa ciljem da mališanima ulepša letnji raspust i pruži im priliku da nauče neke nove veštine i steknu nova prijateljstva.

Prvu grupu dece u kampu su dočekali animatori Udruženja „Moj super raspust“, a prva aktivnost u kojoj su imali prilike da se oprobaju je bilo veslanje u zmajevim čamcima. Treneri veslanja su ih upoznali sa pravilima ponašanja u čamcu i tehnikom veslanja, te su osnovci vrlo brzo napravili prve zaveslaje. Potom su usledile sportske aktivnosti poput fudbala, basketa i odbojke, prvi plesni koraci u zajedničkoj koreografiji, a do kraja dana su naučili i nove reči grčkog jezika. Osveženje od letnjih vrućina deca su našla na „beogradskom moru“, a kako bi se što bolje povezali sa prirodom, savladali su orijentiring.

U narednim danima čukarički osnovci će uživati u plesovima, streljaštvu, mačevanju, atletici, trčanju, mini-pikadu, igrama „povuci-potegni“ i „između dve vatre“, ali će naučiti i kako da se snalaze u prirodi, postavljaju šatore, zaklon i osnovne izviđačke tehnike.

Letnji sportsko-obrazovni kamp „Čukarica 2023“ održava se u četiri grupe, koje će se do 25. avgusta svakog ponedeljka smenjivati na Adi Ciganliji. Za sve učesnike kampa, kao i ranijih godina, na kraju manifestacije biće organizovano i zajedničko druženje uz vatromet, predstavu i pesmu, saopšteno je iz Opštine Čukarica, prenosi Beoinfo.

Tagovi:

Pročitajte još: