Pretraga
Close this search box.

Počelo uređenje Ulice poručnika Spasića i Mašere na Čukarici

Sa dolaskom lepog vremena intenziviraju se radovi na uređenju čukaričkih ulica u gotovo svim naseljima. Veoma obimni radovi nedavno su započeti na sanaciji Ulice poručnika Spasića i Mašere, na potezu od raskrsnice sa Vodovodskom ulicom i oko solitera na Julinom brdu, a u ukupnoj dužini od oko 1000 metara.

Radove su danas obišli pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović i član Opštinekog veća Čedomir Sovtić.

„Potez oko solitera u Ulici poručnika Spasića i Mašere i Mašere dugi niz godina nije saniran, te smo uređenje ove saobraćajnice stavili na listu prioriteta. Takođe, poštujući predlog naših sugrađana, Gradska opština Čukarica će sanirati i veliko stepenište koje povezuje ovu ulicu i zgrade ka Ulici Marine Veličković“, rekao je Nikola Aritonović podsećajući da su prošle godine uređene ulice Siniše Stankovića, Dušana Vlajića i Grigora Viteza u ovom čukaričkom naselju.

Član Opštinskog veća Čedomir Sovtić kazao je da je vrednost ovih radova oko 28 miliona dinara, investitor je JP „Putevi Beograda“, a izvođač JKP „Beograd put“.

„Radovima će biti obuhvaćeno skidanje starog, dotrajalog asfalta, popravka šahtova, slivnika i šibera, kao i kolovozne konstrukcije na mestima gde je potrebno, nakon čega će biti postavljen novi sloj asfalta“, istakao je Sovtić dodajući da se radovi trenutno izvode u ulicama Crveno barjače i Buda Tomovića na Belim vodama, kao i u Ulici Vuka Karadžića u naselju Ostružnica.

Čedomir Sovtić je poručio da će se po završetku ovih radova putari preseliti u naselje Železnik, gde će biti uređeno više ulica.

Tagovi:

Pročitajte još: