Pretraga
Close this search box.

POČELA PRIJAVA ZA UPIS DECE U VRTIĆE NA ČUKARICI: Svi detalji konkursa

PRIJAVA za upis dece u predškolske ustanove, čiji je osnivač Grad Beogradu, počinje danas, a roditelji mogu elektronskim putem na Portalu eUprava, da podnesu prijave do 12. maja.

U nekim sredinama u Srbiji, gde su konkursi počeli ranije, do sada je podnetu oko 13.800 prijava.

– Konkurs u Beogradu počinje danas, a roditelji prijave mogu da podnesu do 12. maja. Prijave se podnose na Portalu eUprave. Roditelji nisu u obavezi da prikupe nijedan dokument u papirnoj formi, već celu proceduru mogu da obave elektronski, putem usluge eVrtić – rekla je Biljana Marić, pomoćnica direktora Kancelarije za IT i eUpravu.

Prema njenim rečima, usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

– Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite,  predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju kojom dokazuje navedeni status lično u predškolsku ustanovu – rekla je Marić.

Najavila je da će preliminarne liste biti objavljene 5. juna.

– Roditelji će se o rezultatima konkursa informisati u predškolskim ustanovama za koje su aplicirali na Portalu eUprave. Do 14. juna je podnošenje žalbi, a konačne rang-liste za Grad Beograd se očekuju 24. juna – rekla je Marićeva.

– Konkurs za upis dece u predškolske ustanove, ne uključujući Grad Beograd, sve do danas otvoren je u 91 predškolskoj ustanovi, od čega je u pet ustanova konkurs već zatvoren, a ukupno je podneto oko 13.800 zahteva putem Portala. Osim za Beograd, danas konkurs kreće i za Brus i Požegu – rekla je Marićeva.

Tagovi:

Pročitajte još: