Pretraga
Close this search box.

Počela besplatna škola klizanja za čukaričke osnovce

Ovog vikenda na klizalištu kod Kamenog grada na Adi Ciganliji počela je besplatna škola klizanja za čukaričke osnovce koju je organizovala Kancelarija za mlade opštine Čukarica. Deca osnovnoškolskog uzrasta svoje prve „korake“ na ledu savladavala su uz pomoć stručnih instruktora, a tokom sedmodnevne obuke osim elemenata prohodavanja, savladaće osnovni klizački stav, kao i druge elemente kao što su skretanje i kočenje.

Polaznike škole klizanja posetio je pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Petar Mandić.

„Veoma mi je drago što je škola klizanja, koju Kancelarija za mlade opštine Čukarica organizuje u saradnji sa Udruženjem „Mreža mladih Srbije“, izazvala veliko interesovanje kod naših mališana, a i njihovih roditelja. Iskoristio bih priliku da se zahvalim JP „Ada Ciganlija“ koje nam je ustupilo ledenu površinu za realizaciju ovog projekta. Uveren sam da će naši mališani, ljubitelji zime i sportova na ledu, uz pomoć instruktora savladati novu veštinu, rekreirati se i provesti nezaboravno vreme u zdravom okruženju“, istakao je Petar Mandić podsećajući da su u toku prijave i za besplatnu obuku skijanja za studente sa Čukarice.

Ideja ovog projekta je da se omogući deci ne samo savladavanje tehnike klizanja, već i da kvalitetno i aktivno provedu slobodne vreme.

Tagovi:

Pročitajte još: