Pretraga
Close this search box.

Otvorena izložba „Niko kao moj Beograd“ na Čukarici

Povodom Dana Beograda, u Galeriji „Start ’06“ Kulturnog centra „Čukarica“ otvorena je izložba dečijih radova „Niko kao moj Beograd“.

 

Izložbu je otvorila Nada Tanasijević, urednica likovnog programa ove ustanove, koja je tom prilikom istakla da putem ovakvih izložbi želimo da najmlađim sugrađanima približimo prostor gde se predstavlja likovno stvaralaštvo, kako bi već od ranog detinjstva, zajedno sa roditeljima, posećivali izložbe, ali i izlagali svoje radove.

 

Mališani iz vrtića „Zašto, zato“ su uz pomoć vaspitača, koristeći drvene olovke i bojice, kroz crteže predstavili svoje viđenje i doživljaj grada u kome žive.

Na crtežima se mogu videte gotovo svi simboli našeg glavnog grada: Most na Adi, Kalemegdanska tvrđava, Spomenik Pobedniku, Hram Svetog Save, parkovi Beograda i još mnogo toga zanimljivog što ovaj grad izdvaja od drugih velikih gradova i čini ga metropolom.

 

Crtanje i slikanje je po rečima mnogih stručnjaka, jako važno u odrastanju dece, jer budi maštu i kreativnost kod njih, ali i razvija motoričke sposobnosti.

 

Zainteresovani izložbu mogu pogledati do 8. maja 2023.

Tagovi:

Pročitajte još: