Pretraga
Close this search box.

Otvoren 11. Međunarodni sajam sporta na Čukarici

Na Adi Ciganliji danas je otvoren 11. Međunarodni sajam sporta, koji pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta tradicionalno organizuje Sportski savez Srbije. Ovogodišnji Sajam sporta održava se pod sloganom „Snovi pobednika“ i biće otvoren za sve posetioce do nedelje, 25. septembra.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je svečano otvorio Međunarodni sajam sporta.

„Dobro došli na mesto okupljanja malih i velikih šampiona, na kome smo u protekloj deceniji svi zajedno slavili uspehe naših vrhunskih sportista, ali se i radovali prvim koracima naših budućih šampiona. Srpski sport beleži istorijske uspehe, a naši sportisti obaraju rekorde na sportskim terenima i borilištima širom Evrope i sveta“, rekao je u svom obraćanju Udovičić poželevši svima da budu sve bolji, da napreduju svakoga dana i da još mnogo puta donesu osmehe, slavlje i ponos celoj našoj Srbiji.

„Nema zaustavljanja, nastavljamo da pomeramo granice i da zajedno kao tim obaramo nove rekorde na svim poljima. Nastavićemo da vas pratimo i budemo vam oslonac na putu ka ostvarenju svih vaših snova, jer ostvarenje vaših snova je naš san“, poručio je Udovičić.

Okupljenima se potom obratio predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

„Poučeni lepim iskustvom organizacije Sajma sporta na Adi Ciganliji od prošle godine, na isti korak smo se odlučili i ovoga puta, na taj način obogatili smo sajamsku ponudu, omogućili predstavljanje više sportskih disciplina, omogućili organizaciju većeg broja sportskih takmičenja, jer verujemo da ćemo na taj način približiti sport posetiocima sajma i omogućiti im da sanjaju snove pobednika“, rekaoj e Štefanek.

Prisutnima su se obratili i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Majković.

Manifestaciji su prisustvovali članovi Opštinskog veća Slaviša Šotra, Miljan Ćeranić i Aleksandar Blagojević.

Sajam sporta trajaće od petka do nedelje, a očekuje sa da će ga posetiti oko 10 hiljada ljudi.

Tagovi:

Pročitajte još: