Pretraga
Close this search box.

Opština Čukarica potpisala protokoli o produbljivanju saradnje sa bratskim opštinama iz Republike Srpske

Povodom Prvog svesrpskog sabora pod nazivom „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“, predstavnici Gradske opštine Čukarica bili su domaćini delegacijama bratskih opština iz Republike Srpske. Delegaciju Opštine Istočno Novo Sarajevo činili su načelnik opštine Jovan Katić i predsednik Skupštine Vedran Jovančić, a Opštinu Petrovac-Drinić predstavljao je načelnik Drago Kovačević.

Delegacije bratskih opština dočekali su predsednica Skupštine opštine Čukarica Lidija Jovanović, pomoćnik predsednika Jovica Gostojić i članovi Veća Branka Spaić Fleger i Slaviša Šotra.

“Velika nam je radost što ste i ovog puta sa nama i što smo u prilici da budemo vaši domaćini povodom održavanja Svesrpskog sabora, manifestacije koja nas okuplja i sjedinjuje, podstičući i produbljujući našu saradnju koju smo pokrenuli kao bratske opštine”, rekla je predsednica Skupštine.

Ovom prilikom, predsednica Skupštine GO Čukarica Lidija Jovanović i načelnici opština Istočno Novo Sarajevo i Petrovac Jovan Katić i Drago Kovačević, potpisali su protokole o produbljivanju saradnje, posebno u oblasti kulture, obrazovanja i sporta.

Ovim je potvrđena i dve decenije duga i izuzetno uspešna saradnja Gradske opštine Čukarica sa Opštinom Istočno Novo Sarajevo, o čemu svedoči i poklon-vredne gusle, upućen opštini Čukarica u maju 2004. godine, prilikom bratimljenja. Saradnja sa opštinom Petrovac uspostavljena je 2018. godine i takođe je kontinuirana i veoma uspešna.

Delegacije opština Istočno Novo Sarajevo i Petrovac, zajedno sa svojim domaćinima-predstavnicima Opštine Čukarica, prisustvovali su centralnoj manifestaciji Svesrpskog sabora koja je održana na Trgu republike.

Tagovi:

Pročitajte još: