Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Opština Čukarica obeležila slavu Silazak Svetog Duha na apostole

Gradska mopština Čukarica obeležila je danas svoju slavu Silazak Svetog Duha na apostole-Duhovi – Svete Trojice.

Nakon praznične liturgije u Hramu Svetog Đorđa, uz prisustvo brojnih građana i predstavnika opštine Čukarica, u porti hrama zabeležen je prvi zapis, a potom formirana praznična litija koja se kretala ulicama Čukarice.

Litiju je predvodilo sveštenstvo Hrama Svetog Đorđa, a u litiji su bili građani, predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i predsednica Skupštine Lidija Jovanović, članovi Veća i pomoćnici predsednika opštine, kao i gosti iz bratskih opština Istočno Novo Srajevo, Berane, Budva i Ervenik.

Nakon zapisa u parku na Banovom brdu, potom u dvorištu Hemijsko-prehrambeno tehnološke škole i na Šumadijskom trgu, ispred opštine Čukarica, u zgradi opštine Čukarica održan je obred sečenja slavskog kolača, uz činodejstvovanje protojerej stvarofora oca Časlava Marinkovića i oca Dragana Vidovića.

Uz domaćina slave, predsednika opštine Srđana Kolarića i njegovu suprugu Draganu Kolarić, činu rezanja slavskog kolača prisustvovali su predsednica Skupštine Lidija Jovanović, članovi Veća, pomoćnici predsednika, uvaženi gosti, brojni sugrađani i zaposleni.

Čestitajući slavu opštine Svete Trojice, predsednik Srđan Kolarić je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo da je i ove godine domaćin slave opštine – Silazak Svetog Duha na apostole.

„Raduje me da smo se i ove godine okupili da složno i u dobroj veri obeležimo veliki praznik. Ono što nam je Bog dao je da, položaj naše opštine Čukarica bude na najlepšem mestu u Beogradu, duž reke Save, između Ade Ciganlije, Košutnjaka i Lipovačke šume, a nama je dao zadatak da marljivo i vredno radimo, da se trudimo za sve naše građane i goste koji dolaze u našu opštinu, da im svakog dana život bude sve bolji i boravak na Čukarici sve ugodiniji.

U prethodnim godinama smo ulagali u komunalnu infrastrukturu, izgradnju dečijih igrališta, renoviranje škola, izgradnju novih vrtića, otvaranje pozorišta, muzeja i trudili smo se da budemo na usluzi svim našim sugrađanima, od najmlađih do najstarijih. Trudili smo se i da ne zapostavimo ulaganje u kulturu, sport, zdravu životnu sredinu i na nama je zadatak da tako i nastavimo.

Mi smo već pripremili veliki broj planova i projekata za naredni period sa željom da se naša opština Čukarica razvija u savremenu i prosperitetnu opštinu“, rekao je predsednik i zahvaliio sveštenstvu čukaričkih hramova i dragim gostima koji su došli da zajedno, sa Čukaričanima i zaposlenima u opštini proslave slavu opštine Čukarica.

Tagovi:

Pročitajte još: