Održana olimpijada starih sportova na Čukarici

Udruženje građana Rušanj organizovalo je u OŠ „Aca Milosavljević“ drugu po redu Olimpijadu starih sportova. Ovaj projekt ima za cilj da evocira stare sportske igre koje su zaboravljene,a usput i okupi roditelje i decu koji zajedno učestvuju u raznim igama.

Ispred opštine Čukarica Rušanjsku olimpijadu starih sportova posetio je predsednik GO Čukarica Srđan Kolarić, pomoćnici predsednika Nikola Aritonović i Jovica Gostojić, član Veća Miroslav Todorović i odbornik Mirko Stamatović.

Predsednik GO Čukarica Srđan Kolarić pozdravio je sve prisutne i ukazao na važnost očuvanja tradicije i kako je ova manifestacija vratila sećanje mnogim generacijama na detinjstvo, a mlađe naučila starim igrama. „Drago mi je što vidim ovoliko roditelja i dece koja uživaju u ovim starim sportovima i nadam se da će ovaj projekat „oživeti“ zaboravljene igre“, rekao je Kolarić.

Na Olimpijadi su bile sledeće discipline: bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje konopca, između dve vatre, trka u džakovima, obaranje ruku i skok u dalj iz mesta.

Uz podršku GO Čukarica i Sportske organizacije Čukarica, kao i celokupne lokalne zajednice, lokalnih firmi i mnogih građana po drugi put organizovana je ova manifestacija.

Tagovi:

Pročitajte još: