Pretraga
Close this search box.

Održana manifestacija „Sport za sve“ u Sportskom centru Žarkovo

Udruženje osoba sa invaliditetom „Pobednik“ i Sportska organizacija Čukarica, uz podršku Gradske opštine Čukarica, organizovali su danas manifestaciju „Sport za sve“ u Sportskom centru Žarkovo. Veliki broj učesnika odazvao se ovoj manifestaciji inkluzivnog karaktera, potvrdivši na taj način svu lepotu i radost koje druženje i zajedništvo daju. Pored udruženja osoba sa invaliditetom, podršku manifestaciji su dali i učenici Osnovne škole „Miroslav Antić“.

Manifestaciju je otvorio predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić koji je istakao da ne smeju da postoje razlike i da opština pruža maksimalnu podršku kako bi svi imali jednake šanse.

Predsednik Udruženja osoba sa invaliditetom „Pobednik“ Miroslav Stanišić uručio je zahvalnice za izuzetan doprinos, velikodušnu pomoć i podršku afirmaciji i razvoju udruženja zaslužnim pojedincima i ustanovama, a među dobitnicima su i predsednik Srđan Kolarić sa svojim saradnicima.

U sklopu ove inkluzivne manifestacije organizovane su brojne zajedničke sportsko-rekreativne aktivnosti za decu sa i bez smetnji u razvoju i invaliditetom koje imaju za cilj izgradnju inkluzivnog društva koje objedinjava sve svoje različitosti. Prisutni su se oprobali u sportovima kao što su boćanje, stoni tenis, pikado, šah, nadvlačenje konopca i mnogim drugim.

Manifestaciji su prisustvovali pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Jovica Gostojić, članica Opštinskog veća Stana Lukić, direktor Sportske organizacije Čukarica Zoran Malović, upravnik Sportskog centra Žarkovo Nikola Radunović i mnogi drugi.

Tagovi:

Pročitajte još: