Pretraga
Close this search box.

Održana konstitutivna sednica Skupštine gradske opštine Čukarica

Konstitutivna sednica Skupštine gradske opštine Čukarica održana je 10. jula u sali Kulturnog centra „Čukarica“. U okviru prve tačke dnevnog reda, Skupština je izabrala članove Verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata odbornika, a nakon usvajanja Izveštaja Izborne komisije GO Čukarica o rezultatima izbora održanih 2. juna ove godine, i izveštaja Verifikacionog odbora, potvrdila mandate za svih 45 odbornika Skupštine gradske opštine Čukarica.
Nov saziv Skupštine GO Čukarica čine 26 odbornika izborne liste ALEKSANDAR VUČIĆ – ČUKARICA SUTRA (Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – SPS; Milan Krkobabić – Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda – PUPS – Solidarnost i pravda; Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija – JS; dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka – SRS; Aleksandar Vulin – Pokret socijalista – PS; Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka „Zavetniciˮ – Zavetnici; Andreja Mladenović – Samostalna srpska stranka – Samostalna; Miloš Vučević – Srpska napredna stranka – SNS), 4 odbornika sa izborne liste GRUPA GRAĐANA-ZA ZELENU ČUKARICU-KAD AKO NE SAD-DR DEJAN ŽUJOVIĆ i 15 odbornika sa izborne liste Biramo Čukaricu – Stevan Banjac (Zeleno – levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak – Ćuta, Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije).
Za predsednicu Skupštine ponovo je izabrana Lidija Jovanović, a za zamenicu predsednika Skupštine Tijana Šurbatović. Funkciju sekretara Skupštine u novom sazivu ponovo će obavljati Gordana Popović, dok će zamenica sekretara ponovo biti Jasmina Milošević.
U nastavku sednice Skupštine, a na predlog predsednice Skupštine gradske opštine Čukarica Lidije Jovanović većinom odborničkih glasova za predsednika Gradske opštine Čukarica izabran je Nikola Aritonović, a za njegovog zamenika Petar Mandić.
„U svom dosadašnjem radu, imao sam priliku da se upoznam sa mnogim aspektima lokalne samouprave i verujem da zajedno možemo postići značajne rezultate. Moja vizija za našu opštinu temelji se na transparentnosti, odgovornosti i aktivnom učešću svih relevantnih faktora kao i građana u donošenju odluka. Smatram da svaki građanin ima pravo da se njegov glas čuje i da učestvuje u kreiranju naše zajedničke budućnosti“, istakao je predsednik Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović.
Aritonović je dodao da će u vremenu koje je pred nama rukovodstvo Gradske opštine Čukarica raditi na unapređenju kvaliteta života na opštini otvarajući vrata svim građanima koji su spremni da svojim idejama i drugim akcijama afirmišu programske aktivnosti u bilo kojoj oblasti.
„Nastojaćemo da novim modelom funkcionisanja, koji je zasnovan na dijalogu, radeći na otvorenosti i transparentnosti – budemo jedna od najpoželjnijih beogradskih opština po meri čoveka“, poručio je Aritonović.
Skupština opštine Čukarica takođe je imenovala članove Veća Branku Spaić Fleger, Jelenu Milosavljević, Nikolu Đukanovića, Čedomira Sovtića, Đorđa Bulića, dr Slađanu Tomić, Dejana Josifoskog, Aleksandra Blagojevića i Miljana Ćeranića, koji će na čelu sa predsednikom sprovoditi različite projekte i aktivnosti u cilju poboljšanja uslova života građana Čukarice.
Na Konstitutivnoj sednici izabrani su i novi članovi Administrativne komisije sa predlogom za potvrđivanje mandata odbornika.

Tagovi:

Pročitajte još: