Pretraga
Close this search box.

Održana jubilarna Skupština jedinice „Čika Raka“ na Čukarici

Jubilarna, dvadeseta godišnja Skupština Omladinske terenske jedinice „Čika Raka“ -Čukarica održana je u subotu, u sali opštine Čukarica.

Pored članova jedinice, volontera Crvenog krsta Čukarica, skupu su prisustvovali članica Veća opštine Čukarica Stana Lukić i sekretar Crvenog krsta Čukarica Zvezdan Bradić.

Jedinica „Čika Raka,“ pune dve decenije, u okviru Crvenog krsta Čukarica, okuplja mlade volontere, sa ciljem uspešne realizacije aktivnosti organizacije Crvenog krsta, kao i razmene iskustava i druženja među mladima. Svečana skupština jedinice, u organizaciji samih volontera, okupila je mlade volontere sa Čukarice, kao i predstavnike organizacija iz Kragujevca, Kruševca, Čačka, Užica, Trstenika, Gornjeg Milanovca, Kosovske Mitrovice, Strumice(Severna Makedonije) i iz beogradskih opština. Tom prilikom, izabran je i novi predsednik Skupštine Vuk Milačić.

Na jubilarnoj sednici skupštine jedinice „Čika Raka“ uručena je i zahvalnica članici Veća Stani Lukić za višegodišnju uspešnu saradnju i profesionalno i lično zalaganje za razvoj volonterizma i humanizma.

Izrazivši zahvalnost za dobijeno priznanje, Stana Lukić je podsetila na izuzetnu saradnju koju opština već godinama ima sa Crvenim krstom Čukarice i mladim volonterima. Stana Lukić je podsetila da su volonteri bili velika podrška u svim humanitarnim akcijama, posebno u vreme poplava i epidemije KOVID-a, kada su nesebično pružali podršku našim, posebno starijim sugrađanima.

„Izabravši da budete volonteri, postajete humaniji i uvek spremni da i kao mladi, a potom i kao odrasli , budete oslonac društva“, rekla je Stana Lukić zahvalivši mladim volonterima jedinice „Čika Raka.“

Tagovi:

Pročitajte još: