Pretraga
Close this search box.

Održana edukacija za zaposlene na Čukarici

Edukativni tim Narodne banke Srbije održao je još jednu finansijsku edukaciju u sali opštine Čukarica, ovoga puta namenjenu, pre svega korišćenju usluga elektonskog plaćanja. Predavanje, kao i prethodno namenjeno penzionerima, organizovala je Narodna banka Srbije, u saradnji sa Gradskom opštinom Čukarica.

Današnja edukacija se odnosila na zaposlene, koji uslugu elektronskog plaćanja najviše i koriste.

Prema rečima dr Slobodana Perovića iz Narodne banke Srbije elektronsko plaćanje je vid finansijske usluge koji je u velikoj ekspanziji, u poslednjih deset godina, jer ova vrsta transakcija ima mnoge benefite za sve korisnike. Naime, prednosti su u brzom, jeftinom i bezbednom plaćanju. To podrazumeva i usluge elektronskog plaćanja, karticama koje je sve češće, kao i korišćenje elektronskog novca. O

O 2016. godine, ova vrsta finansijske transakcije, dostupna je i u našem domaćem prometu, a izdavanje elektronskog novca moguće je preko mobilne eplikacije ili kod jednog od sertifikovanih distributera, ističu predavači Narodne banke Srbije.

Ovom prilikom zaposleni su imali mogućnost da dobiju i konkretne savete o korišćenju ovih usluga u bankama.

Edukaciji su prisustvovali i Gordana Rabrenović i Edin Hadžić iz Narodne banke Srbije, a sledeća obuka odnosiće se na mlađe sugrađane.

Tagovi:

Pročitajte još: