Pretraga
Close this search box.

Održan Sajam zapošljavanja na Čukarici

Sajam zapošljavanja održan je danas u zgradi Gradske opštine Čukarica u organizaciji Filijale za grad Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje i Gradske opštine Čukarica. Na ovogodišnjem sajmu učešće je uzelo 42 poslodavca iz cele Srbije, a u ponudi je bilo preko 1000 radnih mesta svih profila zanimanja.

Sajam na Čukarici otvorili su predsednik Grdaske opštine Čukarica Srđan Kolarić i zamenik direktora Filijale za grad Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje Siniša Knežević.

„Sajam zajednički organizujemo posle dvogodišnje pauze nastale zbog poznatih epidemijskih uslova. S obzirom na to da slobodnih radnih mesta svih profila ima, kao i interesovanja poslodavaca za upošljavanje, smatrali smo da je ovo prilika da ostvarimo susret zainteresovanih poslodavaca i lica koja traže posao. U prilog tome, govori i činjenica da će se na današnjem Sajmu sa svojom ponudom poslova predstaviti čak 42 poslodavca koji će ponuditi preko 1000 slobodnih radnih mesta i to zaista širokog spektra zanimanja, od farmaceuta i IT stručnjaka, preko vozača, hranitelja ili zanatlija gotovo svih zanata. Verujemo da će današnje okupljanje biti šansa i prilika za mnoge da promene svoju budućnost i nađu posao koji će im odgovarati, a za poslodavce mogućnost da dobiju radnike na koje se mogu osloniti“, rekao je prilikom otvaranja predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Otvaranju su prisustvovali i direktor Filijale za grad Beograd Kenan Hajdarević, predsednica Skupštine opštine Čukarica Lidija Jovanović, pomoćnik predsednika Jovica Gostojić i članovi Opštinskog veća Slaviša Šotra i Nikola Đukanović.

Najviše slobodnih poslova ponuđeno je IT inženjerima, elektro i mašinskim inženjerima, diplomiranim farmaceutima i tehničarima, medicinskim sestrama, vozačima, bravarima i radnicima obezbeđenja.

Sajam je posetio i sa poslodavcima razgovarao veliki broj naših sugrađana sa Čuakrice i iz Beograda. Ovom prilikom mnogi su nakon razgovora sa poslodavcima predali pripremljene radne biografije ili su se informisali kako da najbolje napišu i pripreme svoju radnu biografiju. Takođe, Sajam je bio prilika za saznavanje korisnih i stručnih informacija o aktuelnim javnim pozivima i konkursima, programima i merama NSZ za podsticanje zapošljavanja.

Tagovi:

Pročitajte još: