Pretraga
Close this search box.

Održan Sajam sporta na Čukarici

Sajam sporta na Čukarici održan je danas u Sportskom centru Žarkovo, u organizaciji Sportskog saveza Beograda i Sportskog saveza Čukarice, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Ova manifestacija pod sloganom „Budi olimpijac“ okupila je više od 30 sportskih organizacija sa Čukarice, a posetioci su imali priliku da se upoznaju sa radom sportskih klubova, informišu o različitim vrstama sportova i odaberu koji će trenirati.

Sajam sporta otvorio je predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić ističući da je ova manifestacija zamišljena kao jedinstvena promocija sportske ponude Čukarice, koja obuhvata više sportskih poligona i štandova, uz predstavljanje sportova i klubova.

„Na naše veliko zadovoljstvo, sa nama je danas veliki broj naših najmlađih sugrađana, kojima je ovaj Sajam i namenjen sa željom da se upoznaju sa brojnim sportovima za koje postoje mogućnosti treniranja na našoj opštini. Draga deco, nadam se da ćete danas lepo i kvalitetno provesti vreme, da ćete se uz druženje i zabavu upoznati sa sportovima kojima niste imali priliku da se bavite i da ćete odabrati pravi sport za vas. Na vama je da trenirate, da se bavite sportom, da živite zdravo, a na nama je da mislimo kako da vam stvorimo najbolje uslove za rad i obezedimo još bolju sportsku infrastrukturu u vidu novih igrališta i sportskih terena. Zato smo danas ovde da motivišemo buduće naraštaje da se što više bave sportom i fizičkom aktivnošću, jer bez zdrave dece i omladine nema ni zdravog društva“, poručio je predsednik Kolarić.

Sajmu sporta su prisustvovali predsednica Skupštine GO Čukarica Lidija Jovanović, pomoćnik predsednika Jovica Gostojić, član Opštinskog veća Slaviša Šotra i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović.

Cilj Sajma sporta je uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha i stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti.

Tagovi:

Pročitajte još: