Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Održan Folklorni festival na Čukarici

Na sceni na otvorenom u parku na Banovom brdu održan je 8. tradicionalni Festival folklora na Čukarici. Blizu 1000 igrača svih uzrasta od 4 do 80 godina prikazali su lepotu srpskih narodnih igara na maifestaciji od kulturnog značaja za Gradsku opštinu Čukarica.

Organizator manifestacije KUD „Dimitrije Tucović“, uz podršku Gradske opštine Čukarica, Ministarstva Kulture Republike Srbije i Turističke organizacije Čukarica, je na najbolji način prezentovao gostoljubivost Čukaričana.

Manifestaciju je otvorila direktorka Turističke organizacije Čukarrica Dragana Zec, koja se zahvalila organizatorima festivala i ljubiteljima folklora što čuvaju našu tradiciju.

„Folklor rekonstruiše duhovnu vrednost i kulturnu prošlost našeg naroda i zbog toga je vrlo atraktivan i rado viđen kako kod nas, tako i širom sveta. Turistička organizacija Čukarica će i ubuduće nastojati da podrži ovakve i slične odgađaje koji imaju za cilj promociju kulture i tradicije“, poručila je Dragana Zec.

Svoje učešće na festivalu su uzeli gosti iz KUD-a „Mladost“ sa Pala, KUD-a „Jablaničko kolo“ iz Lebana, KUD-a „Abrašević“ iz Šapca, Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor, članovi Umetničkog ansambla „Čivija iz Šapca, KUD-a „Milomir Petrović“ iz Sremčice, KUD-a „Čukarica, KUD-a „Dimitrije Koturović“, Drušva Rom Čukarica, KUD-a „Koreni, KUD-a „Radost“ iz sela Rakovica, ansambla „Ima Dana“ i veliki broja igrača iz ansambala KUD-a „Dimitrije Tucović“.

 

Realizaciju ove manifestacije pomogao je i veliki broj volonrera iz KUD-a „Dimitrije Tucović“, a festival ne bi mogao da se realizuje bez velike pomoći Osnovne škole „Josif Pančić“, poručili su organizatori.

Tagovi:

Pročitajte još: