Pretraga
Close this search box.

Očišćeno pet divljih deponija na Čukarici

Gradska opština Čukarica sprovela je akciju čišćenja divljih deponija tokom koje je uklonjen nelegalni otpad sa pet lokacija. Tokom akcije odneto je 133 kubika građevinskog otpada, šuta i komunalnog otpada koje su odlagali neasvesni pojedinci, ugrožavajući na taj način životnu sredinu i zdravlje ljudi.

 

Divlje deponije koje su očišćene nalaze se u ulici Vidikovački venac kod vrtića „Plava ptica“, Jablaničkoj kod broja 51, Ulici Slobodana Aligrudića, Mirkovićevoj ulici kod groblja u Sremčici i LJeškoj ulici kod sportkih terena.

 

Član Opštinskog veća Aleksandar Blagojević ističe da se za divlje deponije posebno angažuju sredstva, oprema i ljudi i da se čine veliki napori kako bi divljih deponija na teritoriji opštine bilo što manje.

 

„Sredstva za uklanjanje ovih divljih deponija obezbeđena su iz budžeta Opštine. Želeo bih da napomenem da smo tokom prethodne dve godine, u sradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine i Sekretarijatom za zaštitu životne sredine grada Beograda, očistili ukupno četrdeset od popisane četrdeset četiri divlje deponije. Ovom prilikom apelujemo na građane da poštuju komunalni red i da ne zloupotrbljavaju javne površine za odlaganje otpada i ujedno pozivamo Čukaričane da prijave nesavesne sugrađane“, poručio je Aleksandar Blagojević.

Tagovi:

Pročitajte još: