Pretraga
Close this search box.

Obeleženi Dani oslobođenja Čukarice

Povodom dana oslobođenja Čukarice 19. oktobar, polaganjem venaca odata je pošta palim borcima oslobodiocima Čukarice. Oslobađanje Čukarice započelo je u Moštanici i Sremčici 10. oktobra, nastavilo se na Umci 13. oktobra, zatim 14. oslobođeni su Ostružnica i Železnik, da bi oslobodilačka vojska 15. oktobra oslobodila i Žarkovo. Na svakom spomen obeležju položeni su venci. Centralno obeležavanje oslobođenja Čukarice održano je danas u parku na Banovom brdu.

Vence na spomenik palom borcu u parku na Banovom brdu položile su delegacije Gradske opštine Čukarica na čelu sa predsednikom Srđanom Kolarićem i predsednicom Skupštine Lidijom Jovanović, delegacija Vojske Srbije. Vence su položile i delegacija SUBNOR Čukarica, delegacija Opštinskog odbora SPS Čukarica, Sekcije šeste ličke divizije, Udruženja potomaka ratnika 1912-1918, kao i delegacije mesnih udruženja SUBNOR Cerak vinogradi, Železnik, Sremčica,Ostružnica i Blagoja Parovića, Udruženje „Dr Arčibald Rajs“, Udruženje stari Čukaričani i Udruženja mirnodopskih i ratnih vojnih invalida.

Izlaganje o značaju Dana oslobođenja i pobede nad fašizmom čuli smo od prof. dr Živka Kulića.

Samo polaganje venaca počelo je minutom ćutanja, a čitav program upotpunjen je kulturno umetničkim sadržajima.

Takođe u ime GO Čukarica vence su položili i pomoćnik predsednika Jovica Gostojić, članovi Veća Branka Spaić-Fleger, Miljan Ćeranić, Aleksandar Blagojević, Nikola Đukanović i Slaviša Šotra.

Tagovi:

Pročitajte još: