Pretraga
Close this search box.

Obeležen Međunarodni dan volontera na Čukarici

Međunarodni dan volontera, 5. decembar, obeležen je danas u prostorijama Crvenog krsta, tradicionalnim druženjem sa volonterima i akcijom dobrovoljnog davanja krvi. Tom prilikom, predsednik opštine Čukarica je čestitao volonterima Crvenog krsta Čukarica Dan volontera i uručio im majice sa grbom Čukarice i Crvenog krsta, dar opštine.

„Opština Čukarica i Crveni krst Čukarica zajedno danas obeležavaju Međunarodni dan volontera 5. decembar i kao i ranijih godina, trudimo se da se okupimo i zahvalimo ljudima dobre volje i velikog srca, kojima nikad nije teško da pruže pomoć i učestvuju u humanitarnim i drugim akcijama“, rekao je predsednik Srđan Kolarić uručujući poklon Mili Stanišić koja je volonter od svoje 13. godine.

„Čukarički volonteri, a posebno volonteri Crvenog krsta bili su nam svima najveća podrška u vreme pandemije, poplava, pomoći oko imunizacije stanovništva i svaki put kada je potrebno i na tome smo im beskrajno zahvalni. Zato želimo da im iskažemo, bar delić te zahvalnosti obeležavajaći zajedno njihov dan, druženjem i simboličnim poklonima -majicama, koje smo, pripremili za trideset volontera Crvenog krsta Čukarica“, rekao je predsednik opštine Čukarica.

Današljem obeležavanju Dana volontera prisustvovala je i članica Veća Stana Lukić, a sekretar Crvenog krsta Čukarica Zvezdan Bradić dao je na početku akcije krv po 100. put.

Čukarički Crveni krst, sa kojim opština ima izuzetnu saradnju i učestvuje u brojnim akcijama, ima skoro 300 volontera svih generacija, a naročito su brojni i aktivni mladi, koji naviku volonterizma stiču u osnovnoj školi i tokom života nastavljaju svoje učešće u volonterskim i humanim akcijama.

Tagovi:

Pročitajte još: