Obeležen Dan opštine Berane, prisustvovala delegacija Gradske opštine Čukarica

Tradicionalnom svečanom sednicom, u prisustvu brojnih zvanica, u beranskom Centru za kulturu, obeležen je 21. jul, Dan opštine Berane. Delegacija Gradske opštine na čelu sa pomoćnikom predsednika Petrom Mandićem posetila je ovu bratsku opštinu u Crnoj Gori i rukovovodstvu Opštine Berane uputila iskrene čestitke povodom proslave Dana opštine.

Svečanoj sednici prisustvovao je predsednik Crne Gore Jakov Milatović, koji je izrazio zadovoljstvo i čast jer prvi put, kao predsednik države, prisustvuje danu neke opštine.

„Berane je srce Vasojevića i srce severa i ovaj grad najbolje predstavlja Crnu Goru u svojoj lepoti i raznolikosti, jer ga odlikuje međuverski sklad, ovo je grad u kojem se čuva tradicija i cene prave vrednosti“, kazao je Milatović ističući da 21. jul predstavlja slobodarski i herojski dan, ne samo za Berane, već za celu Crnu Goru.

Milatović veruje da će Berane postati ekonomsko čvorište na severu Crne Gore.

U ime domaćina obratili su se predsednik Skupštine opštine Novica Obradović i predsednik opštine Berane Vuko Todorović.

Predsednik SO Berane Novica Obradović je kazao da su ovakve godišnjice prilika za svođenje računa i planiranje novih poduhvata koji bi, ujedno, predstavljali i vraćanje duga slavnim precima i oslobodiocima i pokazivanje da njihova nezaboravljena žrtva nije bila uzaludna.

Na početku svog obraćanja, predsednik Opštine Berane Vuko Todorović izrazio je zahvalnost Skupštini opštine Berane na konstruktivnom doprinosu u radu beranskog parlamenta i osvrnuo se na prethodnu godinu i ono što je Opština učinila za razvoj Berana i najavio buduće aktivnosti.

Najviše Opštinsko priznanje, nagradu 21. jul, dobila je doktorka i književnica Slavica Knežević.

Predsednik Opštine je povodom 21. jula, Dana opštine, doneo Odluku o dodeli Prizananja ,,Udruženju Vasojevića“ iz Savinog Sela- Opština Vrbas, za očuvanje i negovanje običaja starog zavičaja.

Tokom svečanosti prikazan je kratak film autora Siniše Stojanovića, u kojem je prezentovano sve ono što je u Beranama u prethodnoj godini urađeno, a nastupili su i Gradski hor Opštine Berane, profesorke klavira i violine Natalija Djačenko i Dragana Popović i urednica kulturno-umetničkih programa u Centru za kulturu Gorica Ćulafić. Moderator svečane sjednice bila je Irina Zečević.

Tagovi:

Pročitajte još: