Pretraga
Close this search box.

Obeležen Badnji dan u opštini Čukarica

Tradicionalnim unošenjem badnjaka i prazničnom besedom u Gradskoj opštini Čukarica danas je svečano obeležen Badnji dan, koji najavljuje najradosniji hrišćanski praznik – Božić, rođenje sina Božijeg Isusa Hrista. Badnjak su uneli predsednik opštine Srđan Kolarić, predsednica Skupštine Lidija Jovanović i zamenik predsednika Branislav Ćelić, uz činodejstvovanje starešine Hrama Svetog Đorđa na Banovom brdu Časlava Marinkovića i jereja Dragana Vidovića.

Unošenju badnjaka i tradiciji obeležavanja Badnjeg dana prisustvovali su i pomoćnici predsednika, članovi Veća, zaposleni u Gradskoj opštini Čukarica i građani.

Badnjak su osveštali sveštenici Hrama Svetog Đorđa, a prigodnom besedom sve prisutne pozdravio je otac Časlav podsetivši da je mir Božji najveće blagostanje, a da nas praznik Hristovog rođenja na to nadahnjuje.

Zahvalivši se na toploj besedi, predsednik Srđan Kolarić je svim građanima i prisutnima čestitao Badnji dan i Božić.

„Veliko mi je zadovoljstvo što se i ove godine, kako to tradicija nalaže, okupljamo da proslavimo Badnji dan u našoj opštini i pošaljemo poruke mira, ljubavi i zajedništva. Svima vama bih poželeo srećan Badnji dan, kao dan u očekivanju najradosnijeg hrišćanskog praznika – Božića. Neka nas vera u Boga i ovaj praznik ljubavi i praštanja podsete na neprolazne vrednosti zajedništva i podstaknu na međusobno razumevanje, poštovanje, toleranciju i ljubav prema bližnjima“, poručio je predsednik.

Kolarić je istakao da praznik Hristovog rođenja u nama budi najuzvišenija osećanja i vrline i podstiče nas da darujemo ljubav našoj porodici, zajednici i svojim najbližima.

„Nas koji vodimo opštinu ovaj veliki praznik obavezuje da tokom cele godine budemo uz svoje sugrađane i da radimo u njihovom interesu. Za narednu godinu imamo dobar temelj za nastavak uspešne saradnje kako bismo unapredili život svih građana, jer Čukarica je naša zajednička kuća. Vama i vašim porodicama želim da praznike provedete u krugu najbližih, a neka vam Božić donese dobro zdravlje, blagostanje i veru u bolje sutra“, poželeo je prisutnima Srđan Kolarić.

Tagovi:

Pročitajte još: