Pretraga
Close this search box.

Obeležen Badnji dan u Gradskoj opštini Čukarica

Tradicionalnim unošenjem badnjaka i prazničnom besedom i ove godine obeležen je Badnji dan u Gradskoj opštini Čukarica. Badnjak su uneli predsednik opštine Srđan Kolarić, predsednica Skupštine Lidija Jovanović i zamenik predsednika Branislav Ćelić, uz činodejstvovanje sveštenika Hrama Svetog Đorđa na Banovom brdu Branislava Jocića.

Nakon tradicionalnog osvećenja badnjaka, sveštenik Branislav Jocić tradicionalnim prozdravom i čestitkama poželeo je prisutnima srećne praznike, podsetivši na suštinu i značaj današnjeg praznika i iščekivanje najradosnijeg događaja, rođenja Hristovog.

Zahvalivši se na toploj besedi, predsednik je svim sugrađanima i prisutnima čestitao Badnji dan i Božić.

„Božić kao simbol mira, porodičnog okupljanja i zdravlja nam pruža nadu i snagu da prevaziđemo sva životna iskušenja. Praznik Hristovog rođenja podstiče nas da darujemo ljubav našoj porodici, zajednici i svojim najbližima. Nas, koji vodimo opštinu, ovaj veliki praznik nadahnjuje i obavezuje da predano i vredno radimo na razvoju i napretku naše zajedničke kuće, naše Čukarice. U iščekivanju najradosnijeg hrišćanskog praznika, želim vam da Badnje veče i Božić provedete u sreći, miru i ljubavi, u krugu svojih najbližih. Neka praznik Hristovog rođenja vašim porodicama donese dobro zdravlje, blagostanje i veru u bolje sutra“, poželeo je prisutnima Srđan Kolarić.

Unošenju badnjaka i tradiciji obeležavanja Badnjeg dana prisustvovali su pomoćnici predsednika, članovi Veća, načelnik Uprave, zaposleni u Gradskoj opštini Čukarica i građani.

Tagovi:

Pročitajte još: