Pretraga
Close this search box.

Novogodišnji paketići za mališane na Kosovu i Metohiji od GO Čukarica

Sa željom da mališani sa Kosova i Metohije osete radost darivanja i uživaju u prazničnom raspoloženju, Gradska opština Čukarica im je pripremila novogodišnje paketiće. Ove godine 800 paketića je otišlo u ruke mališana iz Kosovske Mitrovice, a 300 paketića je obradovalo mališane iz opštine Parteš.

Ovaj lep gest u opštini Parteš je podržala i Gradska opština Stari grad.

Pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović i predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović su zajedno sa predsednikom opštine Parteš Draganom Petkovićem posetili Osnovnu školu „Dositej Obradović“, koja je ove godine obeležila 100 godina postojanja, i novogodišnjim paketićima obradovali decu iz Parteša.

„Želeli smo da pokažemo našim mališanima da nisu zaboravljeni i da mogu uvek da računaju na nas. I ove godine uspeli smo da obradujemo naše najmlađe sugrađane i ulepšamo im predstojeće praznike. Briga prema našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji ne sme da izostane, a posebno kada su u pitanju deca koja su stub postojanja i opstanka na ovim prostorima“, istakao je Nikola Aritonović.

Gradska opština Čukarica i Kosovska Mitrovica su u februaru 2020. godine potpisale protokol o saradnji u oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite, infrastrukture i drugim oblastima.

Opština Čukarica će i u budućnosti preuzeti niz aktivnosti kako bi se unapredio životni standard građana Kosovske Mitrovice. Protokol o saradnji samo je još jedan dokaz da država Srbija stoji uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.

Tagovi:

Pročitajte još: