Pretraga
Close this search box.

Nove info table u naselju Cerak Vinogradi na Čukarici

Naselje Cerak Vinogradi jedno je od retkih stambenih celina , koje je zaštićeno kao kulturno dobro. Ovo čukaričko naselje izgrađeno je početkom osamdesetih godina, a autoriarhitekte bračni par Milenija i Darko Marušić i arhitekta Nedeljko Borovica, nagrađeni su za arhitektonsko rešenje Oktobarskom nagradom grada Beograda.

Opština Čukarica, u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenikakulture grada Beograda koji i brine o ovom kulturnom dobru, pokrenula je inicijativu da se na više lokacija u naselju postave info table koje ukazuju na značaj i kvalitet ovog stambenog kompleksa.

Prva tabla nalazi se na prostoru kod okretnice linije 52, u ulici Vinogradski venac. Član Veća opštine Čukarica Miloš Jovanović, prilikom obilaska je istakao da je reč o prvoj od četiri lokacije na kojima će info table sa podacima i fotografijama o naselju, biti postavljene, kao i da je namera da ovo bude početak kreativnih programa i akcija koje će se u narednom periodu dešavati u samom naselju, dodavši da opština Čukarica želi da, u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture, pomogne unapređenju kvaliteta života u naselju“. Obilasku su prisustvovale i članica Veća Branka Spaić-Fleger, direktorka Turističke organizacije Čukarica Dragana Zec i Ivana Vesković iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Direktorka Turističke organizacije Čukarica Dragana Zec je podsetila da je tokom uskršnjih praznika u parku za decu u Cerovoj ulici održan program za mališane gde su oni pokazali kreativnost u oslikavanju uskršnjih jaja, a imali su priliku i da uživaju u pozorišnoj predstavi. Direktorka je najavila da će slični programi i tokom leta biti organizovani u naselju na otvorenom, a jedan od njih je i filmska projekcija koja će biti održana početkom jula u amfiteatru u samom naselju.

Tagovi:

Pročitajte još: