Pretraga
Close this search box.

Nastavlja se akcija suzbijanja komaraca na teritoriji opštine Čukarica, evo i lokacija

Iz Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” saopštavaju da će njihove ekipe iz Sektora ekologije i unapređenja životne sredine i sutra nastaviti akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca uređajima sa zemlje.

Kako je navedeno, sutra od 19 časova do ponoći, ekipe „Gradske čistoće” će suzbijti odrasle jedinke komaraca na sledećim lokacijama: Košutnjak, Topčider, groblje Orlovača, Sremačka šuma, Ranžirna stanica, Ada Ciganlija, Makiš, uz napomenu da će se akcija realizovati ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

Preparate koje ekipe JKP-a „Gradska čistoća” koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Takođe, preparati su upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, tako da građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 časa i subotom od 8 do 14 časova,

JKP „Gradska čistoća” apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Tagovi:

Pročitajte još: