Nastavak akcije suzbijanja komaraca tokom vikenda u ovim delovima Čukarice

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” i sutra nastavlja sa akcijom suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, najavljeno je iz ovog preduzeća.

Sutra, od 19 časova do ponoći, ekipe „Čistoće” vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na sledećim lokacijama: Umka, Ostružnica, Cerak, Cerak vinogradi, Repište, Julino brdo, Bele vode, Rupčine, Banovo brdo, Čukarička padina.

Za tretman termalnog zamagljivanja odraslih jedinki komaraca sa zemlje, ekipe „Gradske čistoće” koriste preparat koji je registrovalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Preparat je upisan i u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs.

Tagovi:

Pročitajte još: