Pretraga
Close this search box.

Nakon 50 godina rekonstruiše se Dom zdravlja na Čukarici

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji – obnovi i unapređenju doma zdravlja „Dr Simo Milošević“ – zdravstvena stanica Železnik su uveliko u toku.

Radi se o objektu bruto građevinske površine od 3.951 metara kvadratnih, koji se sastoji od podrumskih prostorija, prizemlja i dva sprata, saopštava GO Čukarica.

Prvi deo objekta datira iz četrdesetih godina prošlog veka, dok je drugi deo izgrađen 1968. godine. Od perioda izgradnje do danas, na ovom objektu zdravstva vršeni su samo radovi u smislu tekućeg održavanja zgrade.

Opština Čukarica je inicirala kompletnu rekonstrukciju zdravstvene stanice Železnik sa ciljem da građanima Železnika omogući najkvalitetnije uslove za zdravstvenu zaštitu, a zdravstvenom osoblju, adekvatne uslove za rad.

Sredstva za izradu projekta rekonstrukcije zgrade Doma zdravlja obezbedila je opština, a izvođenje radova finansira Ministarstvo za javna ulaganja Republike Srbije.

Građevinski radovi na obnovi objekta počeli su 10. marta, a rok za završetak je 240 dana.

Do sada su izvedeni obimni radovi na uklanjanju starih podnih obloga, unutrašnjih vrata kao i vodovodnih instalacija, započeto definisanje prostora za postavljanje lifta, a trenutno su u toku limarski radovi na krovnoj konstrukciji.

Pre samog početka rekonstrukcije objekta, bilo je neophodno isprazniti prostor, ukloniti sav nameštaj i medicinsku opremu, spakovati i preseliti obimnu dokumentaciju i arhivsku građu, razmontirati klima uređaje i radijatore i isprazniti i raščistiti podrumske prostorije u kojima je postojao problem sa izlivanjem podzemnih voda i kanalizacije.

Obnova i unapređenje doma zdravlja u Železniku je jedan od najznačajnijih projekata koje je opština pokrenula sa namerom da za 35.000 građana, koji imaju aktivne kartone u ovom domu zdravlja, obezbedi najkvalitetnije uslove za primarnu zdravstvenu zaštitu.

Tagovi:

Pročitajte još: