Pretraga
Close this search box.

Nacionalno takmičenje u spasilaštvu na vodi u subotu na Čukarici

U subotu, 28. septembra na prostoru plaže Ada Ciganlija sa novobeogradske strane (u neposrednoj blizini kafića Šark), Crveni krst Srbije organizuje Nacionalno takmičenje u spasilaštvu na vodi. Otvaranje takmičenja planirano je za 12.30 sati.

Crveni krst Srbije – Nadležni nacionalni granski sportski savez za Life Saving, kao dugogodišnja članica Svetske i Evropske federacije za spasavanje na vodi, u okviru globalne kampanje Svetske zdravstvene organizacije „Svako može da se utopi ali niko ne treba“, tokom protekle godine realizovao je Nacionalnu kampanju bezbednosti na vodi u Srbiji pod sloganom Life Saving – sport koji čuva i spasava živote.
Kao završna aktivnost prošlogodišnje kampanje organizovano je prvo Nacionalno otvoreno takmičenje u Life Saving-u koje je organizovano prvi put posle 40 godin, saopštio je Crveni krst.
Ove godine se očekuje učešće oko 160 takmičara koji će se takmičiti u dve kategorije (otvorenoj i juniorskoj) i u šest različitih disciplina: Trči-Plivaj-Trči, Spasavanje čamcem, Spasavanje tubom, Bacanje užeta, Simulacija nesreće na vodi i Zastavica.

Cilj takmičenja je popularizacija Life Saving sportske grane koja doprinosi da naši građani i naše društvo budu bezbedniji na vodenim površinama.

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: