Na Čukarici je održana promocija romana naše poznate književnice

U utorak, 30. avgusta u Galeriji `73 održana je promocija romana „Dok svetac bdi“ književnice Ljiljane Šarac. Roman „Dok svetac bdi“ je pravo osveženje po tematici u autorkinom opusu. Napisan je prepoznatljivim stilom, ali se vidno razlikuje od prethodnog romana „Đurđevim stopama“. U priči o dve seoske porodice Paunovića i Vasiljevića autorka iskoračuje iz istorijskih tema i okreće se selu, tradiciji, veri, običajima, verovanjima… Sveže, nadahnuto, uvlači nas u bukoliki, idilični svet livada, lugova, njiva, kukuruzišta, vinograda, tarabom ograđenih seoskih dvorišta… Koloristično dočaran ambijent budi nostalgiju za prošlim vremenima i čitaoca asocira na njegove voljene koje je posećivao na selu, a ti trenuci se ne zaboravljaju. Tako autorka već na početku postiže „visoku radnu temperaturu“, a snažne emocije „zagreva i podgreva“ sve do kraja romana.

Ljiljana Šarac (devojačko Lazić) rođena je u Smederevu 1971. godine. U rodnom gradu završila je gimnaziju, a u Beogradu Filološki fakultet. Radila je kao novinar, urednik i PR u Saobraćajnom preduzeću ,,Lasta’’. Pedagoški rad otpočela je u Osnovnoj školi ,,Dositej Obradović’’ u Beogradu, da bi ga potom nastavila u Osnovnoj školi ,,Stefan Dečanski’’ u Beogradu. Dobitnik je nagrade Smederevski Orfej za poeziju. Dobitnica je nagrade Beogradski pobednik 2019. Član je Udruženja književnika Srbije.

Objavila je četiri istorijska, tri porodično-ljubavna romana i jedan istorijski triler za odrasle (Opet sam te sanjao, Gde sam to pogrešila, Zid tajni, Starija, Stariji, Đurđevim stopama, Dok svetac bdi.

Tagovi:

Pročitajte još: