Pretraga
Close this search box.

Most preko Save kod Ostružnice otvoren se za saobraćaj

Most preko Save kod Ostružnice otvoren je danas u podne i time će obilaznica oko Beograda funkcionisati u punom profilu autoputa od Batajnice do petlje Avala, saopštili su Putevi Srbije.

Most preko reke Save, dug 1,96 kilometara, izgrađen je ’90-tih godina prošlog veka, ali je srušen u NATO bombardovanju 1999.godine, pre nego što je otvoren za saobraćaj, da bi ponovo bio podignut 2006. godine.

„Nakon uspešnog završetka izgradnje novog mosta ‘blizanca’ već postojećem mostu preko reke Save, na obilaznici Beograda stvoreni su uslovi za sanaciju starog mosta koji je 15 godina bio jedini prelaz obilaznicom preko reke Save za više desetina hiljada vozila svakodnevno“, navedeno je u saopštenju.

Iz Puteva Srbije naveli su da je ograda mosta kompletno sanirana i prilagođena novim propisima, zamenjen sistem za zadržavanje vozila, uspešno završeno asfaltiranje kolovoza i izrada horizontalne signalizacije.

„Radovi na donjem stroju će se izvoditi pod saobraćajem, ali će brzina biti redukovana na 80 kilometara na čas u periodima izvođenja radova, a na mostu će biti postavljen radar za merenje trenutne brzine vozila“, navedeno je u saopštenju.

Tagovi:

Pročitajte još: